Onverklaarbare blauwe plekken

Het kan voorkomen dat u op onverklaarbare wijze blauwe plekken oploopt. In veel gevallen is de oorzaak niet zo onverklaarbaar als hij lijkt en heeft u wellicht de plek waar de blauwe plek zit gestoten in de afgelopen dagen, maar bent u dit vergeten. Ontstaan er echter meerdere onverklaarbare blauwe plekken in korte tijd, dan kunnen er iets anders aan de hand zijn.

Oorzaak onverklaarbare blauwe plekken

In veel gevallen gaat het om een verkeerd dieet, waarbij u bepaalde vitamines die essentieel zijn voor een goede bloedstolling niet voldoende binnenkrijgt. Soms kan het ook komen door genetische variaties of afwijkingen. In dit geval zult u echter al uw hele leven hier last van moeten hebben gehad. Op de pagina snel blauwe plekken staan meerdere mogelijke oorzaken van het sneller krijgen van blauwe plekken. Al deze oorzaken kunnen ook de oorzaak zijn van het krijgen van onverklaarbare blauwe plekken. Blauwe plekken ontstaan door schade aan de bloedvaten, waardoor bloed lekt, wat zorgt voor de blauwe kleur. Als de blauwe plekken snel, of op onverklaarbare wijze ontstaan, kan het zijn dat er iets mis is met de bloedstolling.

In het dagelijks leven lopen bloedvaatjes constant schade op, wat direct wordt verholpen dankzij bloedstolling. Alleen wanneer u zich flink stoot of op een andere manier flinke druk op het weefsel te voortduren krijgt, ontstaat er een blauwe plek. Als de bloedstolling wat minder goed is, zorgt de normale, dagelijkse schade echter ook voor kleine onderhuidse bloedingen die voor blauwe plekken zorgen. Alle factoren op de hierboven genoemde pagina beïnvloeden de bloedstolling en spelen mogelijk een rol bij het ontstaan van de blauwe plekken.